Despre: One Piece

One Piece

Un băiat numit Monkey D. Luffy, inspirat fiind de eroul din copilărie „Roşcatul” Shanks, se îmbarcă într-o călătorie pentru a găsi legendara comoară One Piece, pentru a deveni noul Rege al Piraţilor. Pentru a reuşi asta el trebuie să ajungă la capătul celui mai periculos şi mortal ocean: The Grand Line (Marea Linie).

Luffy îşi conduce echipajul, Piraţii Strawhat (Pălărie de paie) mai întâi prin marea Albastrului de Est apoi prin Grand Line. El urmează calea Regelui Piraţilor, acum mort, Gold Roger, de pe o insulă pe alta în călătoria sa către legendara comoară One Piece. Pe parcurs echipajul ajunge să aibă un spadasin, un navigator, un lunetist, un bucătar, un doctor, un arheolog, un constructor de nave, şi un muzician.

Pe parcursul poveştii, echipajul a avut de-a face atât cu alte echipaje de piraţi mai fără scrupule, cât şi cu Marina. Marina fiind subordonată Guvernului Mondial, care în mod aparent caută dreptate încheiând Marea Eră a Piraţilor. Multe poveşti ascunse au de-a face cu delicatul balans al puterii între Guvernul Mondial şi cele mai puternice echipaje de piraţi ale lumii.

Fiecare din cele 9 caractere din echipajul lui Luffy de până acum are propriul său vis.

  • Visul lui Luffy este practic să aiba parte de o mare aventură şi să devină Regele Piraţilor.
  • Roronoa Zoro-spadasinul, să ajungă cel mai bun spadasin din lume.
  • Nami-navigatorul, o fată care doreşte să facă o hartă detaliată a întregii lumi.
  • Usopp-lunetistul, fricos din fire, bravează prin minciuni, doreşte să ajungă un luptător curajos al mării, ca şi tatăl său de altfel care este lunetist pe nava marelui pirat Shanks.
  • Sanji-bucătarul, vrea să-şi dovedească lui şi întregii lumi existenţa Tot Albastru, un ocean care conţine toate speciile acvatice de pe Terra, un rai al gastronomiei.
  • Chopper-doctorul, vrea să îl facă mândru pe mentorul lui şi pe cea care l-a învăţat tainele medicinei, Chopper este un ren care a mâncat un fruct tip Zoan.
  • Nico Robin-arheolog, o femeie care doreşte să citească toate inscripţiile antice şi să afle secretele secolului întunecat din urmă cu 800 de ani, atunci când misteriosul Guvern Mondial ia naştere.
  • Franky-constructorul de nave, vrea să calce pe urmele mentorului său cel care a făcut nava Piraţilor Roger-a fostului Rege al Piraţilor, este un cyborg foarte glumeţ şi emotiv purtând doar un slip şi mai rar un tricou.
  • Brook-muzicianul, el este un schelet,  dupa ce echipajul său s-a pierdut pe mare, trăieşte pentru că atunci când trăia a mâncat un fruct numit Fructul Celei De-a Doua Vieţi, el trăind chiar şi aşa, este exagerat de înalt, glumeşte pe seama corpului său şi se vindecă bând lapte pentru că spune el „calciul face oasele şi eu sunt numai oase”, foarte glumeţ şi vesel, el se luptă cu ajutorul sabiei şi al muzicii.

Yonkou – Cei 4 Regi ai Mărilor, domnesc în a doua parte a Grand Line:

  • Shanks – bunul prieten din copilărie al lui Luffy. Acesta este cam cu 12-15 ani mai mare decat Luffy. Ştim doar că îşi foloseşte foarte bine propriul Haki şi că are o cantitate imensă, egală cu a lui Whitebeard(Haki=in traducere liberă: puterea voinţei). Remarcat prin cicatricea de la ochi, lipsa mâinii stângi şi părul roşu.
  • Whitebeard. Încă considerat de mulţi cel mai puternic om în viaţă (nu doar pirat ci om) de mulţi. Totuşi este o afirmaţie eronată: din moment ce sunt 4 Yonkou şi el nu domneşte peste ceilalţi 3 deci e egalul celor 3 logic că nu poate fi cel mai puternic. Deşi nu apare încă în serial puterea sa este cutremurul. Este un om cutremur. Acesta izbeşte practic aerul si creează nişte vibraţii extraordinare în însăşi Scoarţa Terestră. Remarcat prin mustaţa mare, albă, in sus.
  • Kaidou – nu se ştie nimica despre acesta. Din manga, unde apare o imagine celebră cu cei patru deducem cum arată. Fie este: un tip mai gras, cu un zâmbet imens, un nas mai rotund şi păr creţ şi vâlvoi. Fie este: un tip mai slabuţ, care zâmbeşte destul de mult, o privire inteligentă/dură şi cel mai probabil o pălărie de pirat pe cap.
  • Nu se ştie cine este sau care este numele celui de-al patrulea. Sunt mii de opinii. Mulţi spun că poate fi un personaj deja cunoscut. Deşi din descrierea sa nu pare. Aceasta poate fi una din cele 2 menţionate mai sus la Kaidou.

Shichibukai – Lorzi ai războiului pe mare (Warlords of the sea), 7 dintre cei mai puternici piraţi ai lumii, lucrând măcar teoretic pentru guvern, ei fiind piraţi în mod  „legal”:

  • Dupa cum spune numele aceştia sunt 7 (shichi), voi menţiona doar numele la majoritatea doar în cazul la 1 sau 2 voi oferi o descriere deoarece 3 dintre aceştia sau schimbat şi se prefigurează încă cel puţin 2 schimbări, poate chiar 3.
  • Începem cu Bartholomew Kuma. Aspectul: „urs cât un munte”-Luffy are un limbaj foarte plastic… Având în vedere ultimele capitole manga el nici nu mai există. Corpul său fiind subiectul unor experimente „mecanice”. Fosta recompensă 296.000.000
  • Donflamingo/Doflamingo  Donquixote- mai sunt incă dezbateri deşi prima îmi pare mult mai logică. Fosta recompensă 340.000.000
  • Juracule Mikawk – caracterizat de mijlocul de locomoţie (o plută mică, rotundă, fără vâsle, doar cu o mica velă de obicei strânsă) şi de imensa sabie de pe spate în formă de cruce, considerată cea mai puternică sabie a lumii, cât şi de crucea destul de mare de la gât. Are o privire deosebită, un bărbat chipeş, educat, cu onoare şi o pălărie  clasică cu pană. Nu se ştie fosta recompensă dar e considerat cel mai puternic de multă lume.
  • Gecko Moria – caracterizat de râsul său foarte subţire. 320.000.000 fosta recompensă. Controlează umbrele într-o anumită măsură.
  • Jimbei – un om-peşte (siren) deşi are picioare el are şi branhii. Foloseşte „karate de rechin”, ca specie e un rechin-balenă. Este educat şi are un respect imens pentru Whitebeard. Recompensă: 250.000.000
  • Crocodile – deja e un fost, el fiind nu numai învins de Luffy, cât şi trădând înţelegerea cu Guvernul Mondial. Este un om nisip: atacă cu nisip, devine el însuşi nisip etc. Recompensa: 81.000.000 Nu vă luaţi după recompensă, el chiar putând lupta de la egal la egal cu Whitebeard.
  • Boa Hancock – cea mai frumoasă femeie din lume, singura femeie Shichibukai. Evident este superbă şi se distinge prin asta cât şi: şarpele mare de pe lângă ea, şi faptul că încearcă să umilească bărbaţi (si nu-i nimica rău în asta :P) atunci când face asta dându-şi capul pe spate arătând cât de „sus” te priveşte. Fructul: Iubire-Iubire. Poate împietri orice bărbat acesta îndrăgostindu-se de ea. Poate arunca cu inimi roz, nu pe bune, chiar poate, şi acestea sunt destul de periculoase. Singurul imun fiind Luffy, de care ea e de altfel îndrăgostită nebuneşte. El probabil e prea prost să ştie ce e aia iubire. Are şi ea un Haki extrem de puternic. Spre exemplu un vice-amiral pt. a nu fi împietrit de ea se înjunghie în mână, durerea luându-i gândul de la ea (bună mişcare de altfel). Fosta recompensă 80.000.000 Din nou nu prea contează, ea fiind lidera piraţilor Kuja, echipaj format numai din femei.

Marina:

  • Divizată în multe categorii cei mai puternici fiind cei 3 amirali:
  • Kizaru – fructul luminii. Are o înfăţişare clasic italiană şi e cam prostuţ, barem aparent.
  • Aokiji – fructul gheaţă. Remarcabil prin ochelarii de somn de pe fruntea sa, e leneş şi conduce cu bicicleta pe apă. Îngheţând o mică fâşie de apă pe unde merge.
  • Akainu – foc. Nu se ştie prea mult despre el. Însă este inteligent, şi cam meschin.
  • Aceştia 3 au şi o semnificaţie mitică pentru Japonia: reprezentând câinele, şobolanul şi un al treilea animal mitic.
  • Cel care îi conduce pe amirali: Sengoku – amiralul flotei. Foarte inteligent, cel mai bun strateg din lume, foarte simplu de observat prin ochelari cu rama neagră şi pescăruşul de pe cap.
  • Cel mai puternic vice-amiral: Garp – bunicul lui Luffy. Deşi este legenda marinei, deci este cel puţin egal cu Sengoku acesta fiind şi el subestimat de mulţi. Garp şi Sengoku au luptat în mod egal cu Gold Roger, regele piraţilor în urmă cu 20 de ani. Garp a refuzat însă foarte multe promovări, e foarte amuzat de faptele nepotului său deşi spune că ar fi vrut să devină marinar nu pirat.
  • Vice-amirali. Sunt minim 5. Însă nici nu se apropie ca nivel de amirali. În afară de Garp evident.
  • Căpitani. Mulţi căpitani dar câţiva foarte puternici, cum ar fi Smoker-fructul fum, fumează un trabuc încontinuu şi are o sabie de Kairouseki, care amortizează puterea altor utilizatori de fruct. Al doilea nu îl ştiu după nume însă are puterea ruginii, el ruginind orice atinge. Apare la finalul Enies Lobby când se luptă cu Zoro şi l-ar fi învins pe acesta dacă nu îl ajuta Usopp.
  • Alte grade clasice ale marinei.

Alte personaje:

  • Dragon – tatăl lui Luffy şi cel mai dorit om al lumii. Cel mai mare revoluţionar. Nu se ştie forţa lui dar aceasta creează un fum verzui.
  • Gold Roger – regele piraţilor. Creează întreaga mare epocă a pirateriei.
  • Rayleigh – vice-căpitanul lui Gold Roger. Cunoscut şi ca Prinţul Întunericului. Chiar şi la ora actuală, bătrân fiind, poate egala un amiral în luptă.
  • Ace – „fratele” lui Luffy, nu explic încă ghilimelele pentru că aş divulga informaţie din manga ce încă nu a aparut şi în serial.
  • Mulţi alţii, dar în vâltoarea momentului nu-mi amintesc…

Despre balanţa puterii.

Ideea e că parte a Marinei = Yonkou, mai exact Shichibukai + Amirali au fost înfiinţaţi pentru a lupta cu Yonkou. Practic un Shichibukai e mai slab ca  un Amiral care la rândul lor sunt puţin mai slabi ca un Yonkou. Recompensele nu sunt prea relevante în această lume. Fapt reliefat de suma recompenselor Shichibukailor (1.367.000.000 + Mihawk). Yonkou au un avantaj împotriva Amiralilor prin Haki, pentru că puterile lor în mod logic până acum par a fi in favoarea Amiralilor.

Harta Lumii One Piece (click pentru mărime maximă):

Era în italiană. Am schimbat ce am putut. Adică ce e relevant in română.



Lasă un comentariu